İl Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı Mardin'de düzenlendi

Eğitim 23.10.2014 08:39:22 0
İl Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı Mardin

Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki 23 İl Milli Eğitim Müdürünün katıldığı Bölge Değerlendirme toplantısına katılmak üzere Mardin’e gelen Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı Mardin Havalimanında Vali Mustafa Taşkesen tarafından karşılandı.

Mardin’de düzenlenen Bölge Değerlendirme Toplantısına katılan Bakan Avcı, daha sonra Mardin Valiliğini ziyaret etti. Valilikte basın mensuplarına değerlendirmelerini aktaran Bakan Avcı: “Daha önce 23 ilimizde Bakanlığımız Müsteşarı, Genel Müdürleri ve üst düzey bürokratları tarafından eğitimle ilgili olarak yerinde yapılan incelemeleri görüşmek üzere bugün Mardin’de 23 İl Milli Eğitim Müdürümüzle bir değerlendirme toplantısı yaptık ve tablonun bütününe bakma fırsatını bulduk” dedi. 

Eğitime verilen önem ve önceliği ifade eden Bakan Avcı “Türkiye genelinde ortalama doluluk oranı % 88’dir. Doğu Anadolu bölgemizde %  91 ve Güneydoğu Anadolu bölgemizde % 89’dur. Dolayısıyla, son 12 yıldan beri ve özellikle son 3 yıldaki rakamlar açıkça gösteriyor ki, eğitim hizmetleri konusunda Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin önemli bir bölümü doğu ve güneydoğu illerine ayrılmaktadır. Bölge halkı bu saldırıları asla tasvip etmiyor. Bu nedenle başta halkımıza, eğitim kurumlarımıza sahip çıkan yöneticilerimize ve öğretmenlerimize özellikle teşekkür ediyorum.” dedi.

Bakan Avcı Valilik ziyaretinden sonra Mardin Büyükşehir Belediyesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ü ziyaret etti.

Restorasyon çalışmaları devam eden tarihi Gazipaşa İlkokulu’nda incelemelerde bulunduktan sonra Bakan Avcı Mardin’den ayrıldı.

   

 


Anahtar Kelimeler: